Transmerin tarina

Transmeri on vuonna 1928 perustettu suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa. Pitkäjänteinen toimintatapamme ja paikallismarkkinoiden asiantuntemuksemme mahdollistavat kilpailukykyisten brändien menestymisen. Olemme luoneet yhteistyökumppaneidemme kanssa tuhansille tuotteille vankan aseman Suomen ja Baltian markkinoilla.

 

Visiosta menestyväksi perheyritykseksi

Ensimmäiset pitkäaikaiset päämiessuhteet Transmeri sopi jo vuonna 1931 SC Johnsonin ja 1933 Chanelin kanssa. Nämä sopimukset ovat pitäneet tähän päivään saakka. Yli 95-vuotisen historiansa aikana Transmeri on luonut useita menestystarinoita Suomen markkinoilla.

 

Sukupolvelta toiselle

Tanskalainen liikemies Gunnar Didrichsen perusti Transmerin v. 1928. Tuohon aikaan, kuten yhtiön perustaja itse kuvasi, ”Suomi oli vain valkoinen alue kartalla”, mutta maailmaa kiertänyt ja Euroopassa kouluttautunut visionääri näki alueella menestymisen mahdollisuuksia ja päätti aloittaa liiketoiminnan.

Gunnar Didrichsen toimi Transmerin toimitusjohtajana 60 vuotta, yhtiön perustamisesta vuoteen 1988 saakka. Gunnarin jäätyä pitkän ja menestyksekkään uran jälkeen sivuun toimitusjohtajan paikalta hänen poikansa Jon Didrichsen jatkoi isänsä jalanjäljillä työskennellen yrityksen toimitusjohtana vuosina 1988-2009.

Gunnar Didrichsenin aloittamaa elämäntyötä jatkavat kaikki hänen neljä lastaan perheineen. Transmeri ei ole vain yritys tai työpaikka: se on Didrichsenien toinen perhe, jonka tulevaisuuteen kaikki perheenjäsenet ovat vaikuttamassa. Didrichsenin perheen kuopus ja ainoa tytär, Ann Marie Didrichsen, toimi Transmerin toimitusjohtajana 2009-2013. Kolmas sukupolvi on perehtymässä perhettä yhdistävän liiketoiminnan jatkamiseen ja vastuullisiksi omistajiksi.

Strategiset suuntaviivamme

Keväällä 2020 omistajamme esittelivät päivitetyt strategiset suuntaviivamme.

Strategiset suuntaviivat

Kasvu

Orgaanisen kasvun lisäksi Transmeri -konserni on kasvanut yritysostoin. Transmeri on omistanut mm. vuosina 1982-2008 kampaamoalan tukkurin Hakanit Oy:n, joka myytiin Schwarzkopfille.

Vuonna 1992 Transmeri perusti noutotukkuyhtiön, AS Kaupmeesin, Viroon. Aluksi se oli yhteisyritys josta Transmeri omisti enemmistön, nykyään AS Kaupmees on Transmeri -konsernin kokonaan omistama.

Vuonna 2009 Transmeri osti 70-luvulla perustetun Banmark Oy:n joka palvelee paperi- ja prosessiteollisuutta. Banmark sekä tuo maahan että myy omia tuotteitaan. Banmark on kasvanut ostamalla mm. 2014 Insalkon teollisuusosaston, 2017 Kiertopaine Oy:n,  2019 Iron Bridge Oy:n, Hämeen öljykeskus Oy:n enemmistöosakkuuden ja Orat Oy:n koko osakekannan.

Transmeri -konserni laajentui vapaa-ajan- ja urheiluvaatteiden maahantuontiin ostamalla Oy Sultrade Ltd:n vuonna 2011. Samalla konserniin siirtyi oma vapaa-ajan tuotemerkki Catmandoo.

Vuonna 2014 Transmeri osti hiustuotevalmistaja Miraculos Oy:n, jonka oma brändi Four Reasons tuo suurimman osan yhtiön liikevaihdosta.

Saman vuoden alussa Transmeri yhtiöitettiin; entinen emoyhtiö Oy Transmeri Ab jaettiin kolmeen osaan: Oy Transmeri Ab, Oy Transmeri Logistics Ab ja Oy Transmeri Group Ab. Nykyään konsernin uuden emoyhtiön Oy Transmeri Group Ab:n suurimpia tytäryhtiötä ovat Oy Transmeri Ab, Oy Transmeri Logistics Ab, Oy Sultrade Ltd, Miraculos Oy, Oy Banmark Ab ja AS Kaupmees.

Transmeri Oy on viime vuosina kasvanut usein yritysostoin; vuonna 2016 maahantuontiyritys Ibero Oy ja vuonna 2017 Jalo lemmikkituotteet. Uusi laajempi kasvun suunta löytyi 2017 kun Transmeri Oy osti luonnonkosmetiikkaa maahantuovan Natcos Oy:n ja vuonna 2018 saman alan yrityksen, Jolie Natura Oy:n. Lisäksi vuonna 2018 Oy Transmeri Group Ab on lisäksi kasvattanut omistuksensa latvialaisesta luonnonkosmetiikkavalmistaja Madarasta 23 prosenttiin.

Vuonna 2019 Transmeri Oy osti luonnonkosmetiikan maahantuojan Oy NHS Nordic Health Systems Ab:n, sekä Tranmeri Group Ab:n tytäryhtiö Banmark Oy Ab osti Hämeen öljykeskus Oy:n enemmistöosakkuuden. Nykyään Banmark Oy Ab omistaa Hämeen öljykeskuksen (nykyinen Banmark Voiteluaineet Oy) koko osakekannan.

Vuonna 2021 Oy Transmeri Ab osti Norlas Oy:lta Biozell -hiustenhoito tuotemerkin ja liiketoiminnan ja Transmeri Group luopui urheilukaupan toimialasta ja on myynyt Oy Sultrade Ltd:n. Kaupmees osti VL Holding OÜ:n ja vahvisti asemaansa Viron ruokapalvelusektorin johtavana toimittajana ja täydensi samalla tuotevalikoimaansa ja logistiikkakapasiteettiaan.

Liiketoiminnan luonne

Transmeri-konsernin juuret ovat tuotteiden maahantuonnissa ja B2B-kaupassa, jotka edelleen muodostavat konsernin liiketoiminnan kovan ytimen ja ovat olennainen osa lähes kaikkien konserniyhtiöiden nykyistä liiketoimintaa. Vuosien saatossa maahantuotavien päämiestuotteiden rinnalle on kehittynyt myös yhtiöiden omia tuotemerkkejä, joita nykyään viedään myös ulkomaille. Erityisesti viime vuosina tapahtuneen verkkokauppojen esiinmarssin myötä liiketoimintamme pitää nykyään sisällään myös suoraa kuluttajakauppaa (B2C). Liiketoimintamme luonteeseen kuuluu, että konserniyhtiömme maahantuovat tunnettuja kansainvälisiä brändejä Suomeen sekä kehittävät omia kotimaisia tuotemerkkejä. Yhteinen tavoite kuluttajille suunnatuilla sekä maahantuoduilla että omilla tuotemerkeillä on luoda parempi arki suomalaisille ja edustamme ylpeydellä päämiestuotteitamme Suomen markkinoilla aivan kuten omiamme.

Valmistus ja tuotekehitys

Transmerillä on ollut omaa valmistusta ja tuotekehitystä jo hyvin varhaisista vaiheista asti. Vuonna 1932 Transmeri muutti vuokralle Helsingin keskustaan Stockmannin rakennukseen. Tuohon aikaan kadun toiselta puolelta vuokrattiin 60 neliömetrin varasto- ja tuotantotilat.

Vuonna 1949 Transmerin tehdasta alettiin rakentamaan Helsingin Lauttasaareen Melkonkadun ja Itälahden väliin. Kun tuotanto kasvoi, tilaa tarvittiin enemmän ja jossakin vaiheessa piti päättää missä valmistusta halutaan jatkaa. Erilaisten vaihtoehtojen ja harkitsemisen jälkeen asiat etenivät niin että 1983 Espoon Kiloon valmistuivat uudet kiinteistöt.

2000-luvun alussa oli selvää etteivät nykyiset tilat enää vastanneet tulevaisuuden tarpeita. Niinpä Transmeri rakennutti uuden tuotantolaitoksen Vantaan Piispankylään ja se valmistui vuonna 2007. Kiinteistössä toimivat tällä hetkellä Transmeri Logistics; tuotekehitys, valmistus ja logistiikka sekä Banmark Oy:n toimisto.

 

Kansainvälistyminen

Transmeri on ollut hyvin kansainvälinen yhtiö perustamisestaan asti, onhan yhtiön ydinliiketoimintaa kautta aikojen ollut erilaisten tuotteiden maahantuonti. Mutta myös myynti ulkomaille on vuosien saatossa lisääntynyt ja konsernin tytäryhtiöillä on yhtiöitä ja toimipisteitä nykyään mm. Ruotsissa, Virossa, Tsekeissä, ja Kiinassa.

 

Kulttuuritarjontaa vuodesta 1965 lähtien

Transmerin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja, tanskalaissyntyinen Gunnar Didrichsen, avioitui Marie-Louise Granfeltin kanssa vuonna 1939. Taide oli alusta saakka heidän yhteinen rakkautensa, jonka hedelmänä syntyi Didrichsenin taidemuseo Helsingin Kuusisaareen.

Didrichsenin taidemuseo avasi ovensa yleisölle syyskuussa vuonna 1965. Museo on viime vuosien aikana toistuvasti ollut maamme kymmenen suosituimman taidemuseon joukossa.

Transmeri-konserni on museolle yksi sen merkittävimmistä tukijoista. Tuemme museon ja sen säätiön toimintaa lähes joka vuosi.

Museon perustamisesta, sen upean taidekokoelman rakentamisesta sekä talon rakentamiseen johtaneista yllättävistä tapahtumista on julkaistu myös Didrichsenin taidemuseon podcast, joka sopii kuunneltavaksi esimerkiksi kulkiessasi museossa ja sen ympäristössä. Podcast toimii myös talon historiasta kertovana äänioppaana.

https://www.didrichsenmuseum.fi/podcast

 

 

Yhteisillä arvoilla jatkuvuutta

Yhteiset arvot ohjaavat päivittäistä liiketoimintaamme. Toimimalla arvojemme mukaisesti panostamme jatkuvuuteen ja tuloksellisuuteen. Huolehtimalla henkilöstön hyvinvoinnista ja asiakkaittemme tyytyväisyydestä sekä toimintamme kannattavuudesta mahdollistamme yhteistyösuhteidemme ja liiketoimintamme jatkuvuuden. Haluamme olla luottamuksen arvoisia; eettinen toiminta niin liiketoiminnassa kuin myös yhteiskunnassa on meille kunnia-asia.

Arvomme

Yhdessä

  • Yhdessä oppien samaan suuntaan

Ajassa

  • Maailman ja arjen mukana pysyen

Menestyen

  • Menestyen vastuullisesti ja ammattitaidolla

Transmeri-konserni

Transmeri-konsernin – Oy Transmeri Group Ab:n – liikevaihto muodostuu sekä suomalaisesta että ulkomaisesta liiketoiminnasta.

Suomen liiketoiminnan muodostavat tytäryhtiöt Oy Transmeri Ab, Oy Transmeri Logistics Ab, Miraculos Oy, Oy Banmark Ab ja Oy Sultrade Ltd. Lisäksi konserni toimii Baltiassa, Kiinassa, Ruotsissa ja Puolassa. Konsernin liikevaihto on noin 291 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 820 työntekijää.

Transmeri Group lukuina

liikevaihto 291

miljoonaa euroa

työllistää 820

työntekijää

Takaisin ylös Takaisin ylös